Retorn al periodisme esportiu

Retorn al periodisme esportiu

Quan neix un nou mitjà de comunicació, en aquest cas a Catalunya, sempre és una bona notícia, i si a més em demanen que m’hi sumi, imagina’t! Ahir 16 d’agost la gent de la web ctxt.es va anunciar que ben aviat veurà la llum la seva edició en català i jo puc dir que m’encarregaré dels reportatges d’esports. Per mi serà un retorn als orígens, ja que els 14 primers anys de la meva carrera els vaig dedicar a la premsa esportiva, fins al 2013. Aquí teniu una selecció dels meus articles d’esports al Diari Ara.

Tot ha anat molt de pressa. A principis d’agost un amic em va enviar un whatsapp per dir-me que havia donat el meu nom per una feina de freelance i que em trucarien aviat. Al cap de poques hores em va trucar la periodista Mar Calpena, que serà la directora de ctxt.cat, per proposar-me que els escrivís reportatges i articles d’esports. El que em va agradar més és que vol que escrigui sobre l’esport català però fugint de l’actualitat immediata, i buscant històries interessants o notícies, és clar!

Em va dir que li fes un cop d’ull a la secció d’esports de ctxt.es per veure’n l’estil, i em va encantar. Crec que a tots els periodistes, també als d’esports, ens agrada més explicar com va ser el primer Tour femení, per exemple, que no l’última hora del fitxatge de Neymar pel Barça… Estic segur que trobaré històries interessants a Catalunya, també del Barça i l’Espanyol -lògicament-, per explicar lluny del minut a minut.

Del manifest fundacional de Ctxt.cat que ahir va veure la llum em quedo amb dues frases: “Arribarem tard a les últimes notícies si així les podem explicar millor” i “el periodisme no és un esport de competició”. De fet, la primera frase forma part de la capçalera de la pàgina web –”Orgullosas de llegar tarde a las últimas noticias”– i és l’esperit que impregna la filosofia d’aquesta revista digital. Reconec que no coneixia massa ctxt.es abans de la trucada de la Mar Calpena –a qui sí que coneixia de les seves intervencions a diferents mitjans de comunicació–, només havia llegit alguns articles d’un articulista seu, Gerardo Tecé. Vaig arribar a Tecé a través del seu compte de Twitter, on es mostra com un tuitaire mordaç, divertit i intel·ligent –té mig milió de seguidors!–, i li vaig fer una entrevista per l’Ara.

Començarem aviat, som-hi!

Vols compartir-ho?

Quant a l'autor

Albert Solé Bonamusa administrator

Soc un periodista. Així, sense adjectius. He treballat quasi tota la meva carrera professional en la premsa escrita (El Punt, L'Esportiu, Diari Ara i Diari de Sabadell –com a director–) però estic enamorat de la ràdio. A més estic casat i soc pare de dos fills.

Deixeu una resposta