Tornar a la Facultat, a l’altra banda

PerAlbert Solé Bonamusa

Tornar a la Facultat, a l’altra banda

Han passat 21 anys. Quan vaig sortir de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB amb tots els crèdits acabats no havia sentit a parlar de les sigles TFG (treball de final de grau); Bolonya era una ciutat italiana que tenia un bon equip de bàsquet; i juraria que no havia arribat a fer servir mai el correu electrònic que un dia a mitja carrera ens van dir que teníem.

Em vaig llicenciar (no graduar) dos anys després d’haver començat ja a treballar professionalment en una redacció d’un diari local, i des de llavors només he treballat. El món acadèmic va quedar allà, en aquell últim curs del 2001, i a mesura que passaven els anys es va anar allunyant de la meva vida.

A la facultat, la meva, hi havia tornat alguna vegada: per fer un parell de xerrades, per a la gravació d’un pòdcast i per venir a recollir aquell títol tan gran signat per un rei ara desprestigiat. Però avui és diferent. Avui he tornat a entrar per la mateixa porta per fer de professor.

Ni de l’època de l’escola i l’institut, ni dels anys d’universitari, em va néixer l’instint docent. Ho admeto. Però han anat passant els anys, he anat carregant la motxilla de l’experiència de periodista, i fa un temps que vaig notar que em venia de gust de transmetre els meus coneixements a les noves generacions de periodistes.

Avui començo a fer de professor universitari associat d’una assignatura. Seran tres hores a la setmana (més les que siguin necessàries a casa) que combinaré amb la meva feina a Cugat Mèdia. L’assignatura es diu ‘Producció en les indústries de la comunicació’ i no l’he triat jo, però la producció és una part del periodisme tan desconeguda com vital, que em ve molt de gust d’explicar als futurs periodistes.

Començo una nova etapa vital. Sumo una nova experiència a la meva carrera i, malgrat els meus 44 anys, estic molt nerviós. Estic escrivint aquest post des del mateix bar de la facultat on vaig passar hores jugant a cartes (sic) hores abans d’estrenar-me davant de 40 alumnes. Dubto de tot, però m’hi llençaré de cap. Som-hi!

Vols compartir-ho?

Quant a l'autor

Albert Solé Bonamusa administrator

Soc un periodista. Així, sense adjectius. He treballat quasi tota la meva carrera professional en la premsa escrita (El Punt, L'Esportiu, Diari Ara i Diari de Sabadell –com a director–) però estic enamorat de la ràdio. A més estic casat i soc pare de dos fills.

Deixeu una resposta