Conferència sobre la relació entre docència i periodisme

Conferència sobre la relació entre docència i periodisme

Aquest dilluns 2 de setembre, el primer dia de feina de tots els mestres i professors, m’he estrenat en una nova faceta professional. Al juliol em van trucar de l’Institut La Serreta de Rubí de demanar-me que si voldria fer-los una xerrada motivacional als professors en el seu primer dia de feina. Vaig dir que sí sense pensar-m’ho gaire, tot i que no ho havia fet mai i havia de pensar bé de què els parlaria que fos interessant per a ells.

Hi vaig estar donant voltes durant l’agost i vaig parlar amb un amic professor d’institut per saber què li podria interessar a ell que un periodista els expliqués. Amb tots els ítems recollits vaig elaborar una xerrada en què els explicava com els professors i periodistes fem servir la mateixa eina per arribar a l’audiència i captar la seva atenció: la comunicació. I també els vaig proposar que deixessin entrar més el periodisme a les aules: que fessin servir més l’actualitat a les seves classes i que usessin eines periodístiques per millorar competències com la comprensió lectora o parlar en públic.

Si us interessa que faci aquesta xerrada al vostre centre, podeu contactar amb mi per qualsevol canal.

Vols compartir-ho?

Quant a l'autor

Albert Solé Bonamusa administrator

Soc un periodista. Així, sense adjectius. He treballat quasi tota la meva carrera professional en la premsa escrita (El Punt, L'Esportiu, Diari Ara i Diari de Sabadell –com a director–) però estic enamorat de la ràdio. A més estic casat i soc pare de dos fills.

Deixeu una resposta